VUOKATTI -YLÄKOULULEIRITYS- YLÄKOULU

YLÄKOULULEIRITYS

Nyt sinulla nuori urheilija on mahdollisuus osallistua leireille ilman, että tarvitsee olla pois koulusta.

YLÄKOULU

Tenetin koulussa Vuokatissa urheiluakatemiatoiminta on liikuntaluokkatoimintaa ja se on tarkoitettu tavoitteellisesti urheilua harrastaville nuorille. Urheiluakatemiatuntien toiminta on yleisvalmennusta, joten nuoren omalla lajilla ei ole väliä. Pääasia on, että nuori on motivoitunut ja haluaa kehittyä urheilijana.

 

Harjoittelu on monipuolista ja hauskaa yleistaitovalmennusta tasapainotaidoissa, liikkumistaidoissa ja välineenkäsittelytaidoissa. Urheilijaksi kasvaminen vaatii myös monien ominaisuuksien kuten nopeuden, voiman, kestävyyden ja liikkuvuuden kehittämistä. Lisäksi kiinnitämme huomioita ravitsemukseen, unen ja levon seurantaan, kehon huoltoon ja psyykkiseen kehittymiseen hyödyntäen Kasva urheilijaksi -harjoituskirjoja. Toimintaa ohjaa Suomen olympiakomitean suositukset yläkoulun yleisvalmennuksesta.

 

Liikuntaluokalla opiskelevat noudattavat omaa tuntijakoa. Kasva urheilijaksi tunteja on vuoden 2022 syksystä alkaen 7. luokalla kaksi tuntia viikossa. 8. ja 9. luokilla neljä tuntia viikossa. Näiden lisäksi on liikuntatunnit. Kuvataiteen opinnot toteutuvat 8. luokalla ja 9. luokalla opiskellaan kotitaloutta. Mikäli hakija opiskelee venäjän kieltä, sen jatkaminen onnistuu 7. luokalla, mutta ei enää 8. ja 9. luokilla.

 

Hakeminen Tenetin koulun liikuntaluokalle tapahtuu 6. luokan keväällä. Tenetin koulun opot kiertävät alkuvuodesta alakouluissa kertomassa yläkouluun siirtymisestä ja myös liikuntaluokkatoiminnasta. Liikuntaluokalle haetaan erikseen ja hakijoille järjestetään soveltuvuuskoe, joka pidetään huhtikuussa. Soveltuvuuskokeeseen saa harjoitella. Lisäksi järjestämme infotilaisuuden urheiluseuratoimijoille ja huoltajille ennen soveltuvuuskoetta. 

 

Rehtori Riitta Lankinen, puh. 044 750 2801, riitta.lankinen@sotkamo.fi

Apulaisrehtori Salla Leinonen, puh. 040 481 0376, salla.leinonen@sotkamo.fi

Oppilaanohjaaja Sari Aho, puh. 044 750 2005, sari.aho@sotkamo.fi

Oppilaanohjaaja Anu Kemppainen, puh. 044 750 2006, anu.kemppainen@sotkamo.fi

Kasva urheilijaksi -yleisvalmennusryhmien opettaja Virpi Kemppainen, p. 040-7176 834, virpi.kemppainen@sotkamo.fi

TUTUSTU VUOKATIN MUIHIN OPPILAITOKSIIN

2. Aste

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

Varusmiespalvelus

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

Korkea-aste

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa
Vieritä ylös