FREESKI

Ruka

FREESKI

Tavoitteenamme on yhdistää koulunkäynti ja urheilu sekä luoda opiskelijoille mahdollisuus kehittyä opiskelijana, urheilijana ja ihmisenä.

Tarjoamme asiantuntevaa valmennusta ja huippuolosuhteet freeski-lajin harjoittamiseen toimintaympäristössämme, jonka keskuksena toimii Kuusamo ja Ruka.

 

Freeski on talviurheilulaji, jonka suorituspaikkoina toimivat muun muassa erilaiset hyppyrit, lumi-kourut ja kaiteet. Freeski-urheilijan välineisiin kuuluu twintip-sukset, jotka mahdollistavat laskemisen etu- ja takaperin. Freeski tuli tunnetuksi isommalle yleisöille vuoden 2014 talviolympialaisissa, jossa slopestyle ja superpipe tekivät olympiadebyyttinsä. Freeski-urheilijan lajisuoritus koostuu monesta eri osasta, kuten vauhdinotosta, hyppyrille lähestymistä, ponnistuksesta, ilma-lennosta ja alastulosta.

 

Syksyllä hyödynnämme säilölumiolosuhteita ja keväällä jatkamme lajiharjoituksia toukokuulle hyödyntäen Rukan pitkän laskukauden.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemialla on hyvät olosuhteet lajin harjoittamiseeen. Rukalla kautemme alkaa lokakuun alussa ja päättyy äitienpäivään.

Tavoitteenamme on luoda toimiva ympäristö koulun, työn ja laskemisen välillä. Rukalla tarjoamme myös mahdollisuuden jatkaa freeskiuran rakentamista 2. asteen koulutuksen jälkeen, työn tai jatko-opintojen ohessa.

Kysymykset ja lisätietoa saa valmentajilta. Ota rohkeasti yhteyttä!

MAKSUT

Urheilijan lukuvuosimaksu pitää sisällään valmennuksen, kausikortin Rukalle, kuljetukset ohjattuihin lajiharjoituksiin Rukalle ja lähituntureille sekä kaupungin liikuntatilojen maksuttoman käytön. Maksu suoritetaan kahdessa erässä, syksyllä ja talvella.
Urheilijoiden asuminen Kuusamossa kuuluu yleisen asumistuen piiriin, jota voi hakea KELA:lta.
Urheilijan itse kustannettavaksi jäävät leiri- ja kilpailumatkat kotimaassa ja ulkomailla. Näistä syntyvät kustannukset kokoaa yhteen lajien tukiyhdistykset. Rukan alppihiihtoyhdistys ry:n ja Rukan freestyleyhdistys ry:n toiminta perustuu urheilijoiden, huoltajien ja yhteistyökumppaneiden rahoitukseen. Kuusamosta kauemmaksi suuntautuvat harjoitus- ja kilpailumatkat rahoittaa lajien omat tukiyhdistykset.
Opiskelu lukiossa ja KAO:lla on maksutonta. Lukiossa ensimmäisen vuoden oppikirjat ovat lainattavissa koulun kirjastosta. Tietokone on välttämätön opiskeluväline, joka opiskelijan on itse hankittava.

Urheilija pystyy yhdistämään tasapainoisesti arjessaan tavoitteellisen urheilun sekä opiskelu- tai muun työuransa. Tutustu lisää kaksoisuraan.

Yläkoulutiimi 2250,00 € 750,00 €
Kuusamon lukio tai ammattikoulu 3000,00 € 1000,00 €
Opiskelu Kuusamon ulkopuolella 3720,00 € 1240,00 €
Vieritä ylös