ALPPIHIIHTO

Ruka

Alppihiihto

Yhdistämme opiskelun ja alppilajien huippuvalmennuksen. Luomme opiskelijoille mahdollisuuden kehittyä opiskelijana, urheilijana ja ihmisenä. Valmennus perustuu pitkäjänteiseen harjoittelun malliin, josta muodostuu urheilijan polku.

VALMENNUS

Alppihiihdon vuosikalenteri ja harjoitusohjelma laaditaan huipulle tähtäävän valmentautumisen ehdoilla. Tämän vuoksi säännöllinen osallistuminen harjoituksiin sekä opiskelun ja urheilun joustava yhteensovittaminen on äärimmäisen tärkeää.

Aikaisemmin menestyksekkääseen uraan riitti, että urheilija oli taitava ja kyvykäs. Alppihiihdon muuttuminen yhä ammattimaisemmaksi sekä välineiden, valmennuksen, liikuntatieteen ja fysiikkaharjoittelun edistyminen tarkoittaa sitä, että sekä alppihiihtäjän lajitaitojen että muiden urheilullisten ominaisuuksiensa tulee nykyään olla huippuluokkaa.

MAKSUT

Urheilijan lukuvuosimaksu pitää sisällään valmennuksen, kausikortin Rukalle, kuljetukset ohjattuihin lajiharjoituksiin Rukalle ja lähituntureille sekä kaupungin liikuntatilojen maksuttoman käytön. Maksu suoritetaan kahdessa erässä, syksyllä ja talvella.

Urheilijoiden asuminen Kuusamossa kuuluu yleisen asumistuen piiriin, jota voi hakea KELA:lta.

Urheilijan itse kustannettavaksi jäävät leiri- ja kilpailumatkat kotimaassa ja ulkomailla. Näistä syntyvät kustannukset kokoaa yhteen lajien tukiyhdistykset. Rukan alppihiihtoyhdistys ry:n ja Rukan freestyleyhdistys ry:n toiminta perustuu urheilijoiden, huoltajien ja yhteistyökumppaneiden rahoitukseen. Kuusamosta kauemmaksi suuntautuvat harjoitus- ja kilpailumatkat rahoittaa lajien omat tukiyhdistykset.

Opiskelu lukiossa ja KAO:lla on maksutonta. Lukiossa ensimmäisen vuoden oppikirjat ovat lainattavissa koulun kirjastosta. Tietokone on välttämätön opiskeluväline, joka opiskelijan on itse hankittava.

Urheilija pystyy yhdistämään tasapainoisesti arjessaan tavoitteellisen urheilun sekä opiskelu- tai muun työuransa. Tutustu lisää kaksoisuraan.

Yläkoulutiimi 2250,00 € 750,00 €
Kuusamon lukio tai ammattikoulu 3000,00 € 1000,00 €
Opiskelu Kuusamon ulkopuolella 3720,00 € 1240,00 €
Vieritä ylös