Urheiluravitsemuksen asiantuntija Kaisa Sali aloittaa Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan osa-aikaisena asiantuntijana 1.12.2020.  Ensimmäisessä vaiheessa Salin työtehtävät keskittyvät valintavaiheen urheiluravitsemuksen kehittämiseen ja seuraavalla kaudella huippuvaiheeseen osana Pekingin 2022 arvokisavalmistautumisen prosessia. 

Sali on valmistunut Helsingin yliopistosta elintarviketieteiden maisteriksi vuonna 2013 pääaineena ravitsemustiede. Hän on tehnyt merkittävän kansainvälisen kilpaurheilu-uran triathlonistina, jonka aikana hän voitti Euroopan mestaruuden sekä kaksi MM-mitalia. Lisäksi Sali on sijoittunut neljä kertaa kymmenen parhaan joukkoon Ironman-maailmanmestaruuskisoissa Havaijilla. 

Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan asiantuntijatiimin johtaja Terhi Lehtoviita on iloinen uudesta vahvistuksesta asiantuntijatiimiin.

– Viimeisen kahden vuoden aikana olemme vahvasti kehittäneet asiantuntijatoimintoja urheiluakatemiassa ja olympiavalmennuskeskuksessa. On hienoa saada Kaisa mukaan tiimiimme, sillä hänellä on vahvan urheiluravitsemusosaamisen lisäksi ymmärrys siitä, miten asiantuntijatoiminta nivoutuu osaksi huippu-urheiluprosessia. Kaisa on päämäärätietoinen ja innostava ihminen, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Uskon, että hän tulee kotiutumaan Vuokatin Skilaaksoon hyvin. Tavoitteena on pitkällä tähtäimellä kehittää urheiluravitsemuksesta yksi kilpailuetu suomalaisille lumiurheilijoille.

Sali kertoo, että hänen tavoitteensa on urheilu-uran jälkeen ollut päästä työskentelemään urheiluravitsemuksen parissa. Hän odottaakin innolla, että pääsee käyttämään tietotaitoaan urheilijoiden parhaaksi.

– On mahtavaa päästä tekemään töitä Vuokatti-Rukan asiantuntijatiimin, urheilijoiden ja valmentajien kanssa. Tämä asiantuntijatyö suomalaisen urheilun ytimessä on minulle eräänlaisen unelman täyttymys ja odotan innoissani tositoimiin pääsemistä. Uskon, että pitkästä urheilu-urastani on paljon hyötyä tulevassa työssäni, sillä se auttaa minua eläytymään urheilijoiden arkeen.

 

Lisätietoja:

Terhi Lehtoviita, terhi.lehtoviita@vrua.fi, puh. 050 586 2619

Kaisa Sali, kaisa.sali@vrua.fi, puh. 050 543 7460

Janne Vuorinen, johtaja Ovk Vuokatti-Ruka, janne.vuorinen@vrua.fi, puh. 0451303538

 

Vuokatti-Rukan Olympiavalmennuskeskus on suomalaisten lumilajien huippu-urheilukeskittymä, joka tähtää kansainvälisen kilpailukyvyn pitkäjänteiseen kehittämiseen toimijoiden yhteistyöllä sekä henkilö- ja talousresursseja keskittämällä. Olympiavalmennuskeskus on tarkoitettu maajoukkueiden ja tavoitteellisten huippu-urheilijoiden valmentautumiseen. Olympiavalmennuskeskuksen kolme keskeistä tehtävää ovat arjen valmennus ja tukitoimet, arvokisavalmistautumisprosessit sekä lumilajien kehittämistyö (Skilaakso).

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia on alueellinen yhteistyöverkosto, jonka avulla nuoret, huipulle tähtäävät urheilijat voivat yhdistää valmentautumisen ja koulunkäynnin arjessaan. Urheiluakatemiassa kehitetään myös nuorten elämänhallintataitoja sekä valmiuksia jatko-opintoihin ja tulevaisuuden työelämään. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia toimii Sotkamossa, Kuusamossa ja Kajaanissa.